Μύδια αχνιστά

Λεμόνι, σκόρδο, φρέσκο βούτυρο.

Μύδια σαγανάκι

Φέτα και ντοματίνια.

Παστά – Αλίπαστα

Λακέρδα Παλαμίδας, σαρδέλα μαρινάτη, κολιός.

Γαύρος μαρινάτος

Ροζ πιπέρι, μηλόξυδο, πράσινο λεμόνι.

Μυδοπίλαφο

Παραδοσιακή συνταγή Χαλκιδικής.

Χταπόδι ξιδάτο

Ημιλιαστές ντομάτες, φρέσκια ρίγανη.

Σκουμπρί καπνιστό

Με τηγανητό κρεμμύδι και σάλτσα μελιτζάνας.

Κεφτεδάκια θαλασσινών “Ιθάκη”

Συνοδευόμενα με λευκό ταραμά.

Φρέσκιες τηγανητές πατάτες

Συνοδέψτε με κεφαλοτύρι.

Κολοκυθάκια τηγανητά

Παναρισμένα σε καλαμποκάλευρο και κόκκινο τζατζίκι.

Κεφτεδάκια της γιαγιάς

Κρέμα τυριού και τριμμένη ντομάτα.

Μανιτάρια στο τηγάνι

Λεμονοθύμαρο και λάδι τρούφας.

Ντολμαδάκια χωριάτικα

Κρέμα γιαουρτιού και πέστο από άνιθο.

Καυτερές πιπεριές

Βινεγκρέτ από λευκό βαλσάμικο.

Λαχανικά σχάρας

Χαρούπι και ελαιόλαδο.

Ντοματοκεφτέδες

Με μάραθο και πρόβειο γιαούρτι.

Χωριάτικη

Κρίθινα παξιμάδια, κάπαρη και βαρελίσια φέτας Χαλκιδικής.

Παντζαροσαλάτα

Πρόβειο γιαούρτι και χαρουπόμελο.

Πατατοσαλάτα

Φρέσκο κρεμμυδάκι και λευκό μπαλσάμικο.

Σαλάτα με θαλλασινά

Φρέσκα λαχανικά και φρούτα

Σαλάτα με σπαράγγια

Τυρί Σφέλα, ψητά σπαράγγια και Ελληνικό προσούτο.

Χόρτα ημέρας

Βραστά, λεδολέμονο.

Σαλάτα «Ιθάκη»

Μάραθος, πρόβειο γιαούρτι και καραμελωμένα καρύδια.

Τυροκαυτερή
Φάβα Σαντορίνης
Ταραμοσαλάτα

Με μελάνι σουπιάς.

Κριθαρότο με σουπιές

Κρόκος Κοζάνης και ντρέσινγκ από το μελάνι τους.

Σαρδέλα στην σχάρα

Κρεμμυδοσαλάτα και βινεγκρέτ από  αγουρέλαιο.

Γαύρος τηγανητός

Πράσινο λεμόνι και ανθό αλατιού.

Καλαμάρι γεμιστό

Τυρί φέτα Π.Ο.Π. ντομάτα και βασιλικό.

Η κακαβιά μας (ψαρόσουπα)

Λαχανικά, κρόκος Κοζάνης.

Γαρίδες

Μαγειρεμένες κατά την προτίμησης σας.

Χταπόδι σχάρας

Με φάβα Σαντορίνης.

Καλαμαράκια τηγανητά

Μικρές πιτούλες και γλυκοκαυτερή σάλτσα.

Ζυμαρικά με θαλασσινά

Πολύχρωμα και φρέσκο βασιλικό.

Χοιρινή πανσέτα φούρνου

Με σάλτσα μέλι μουστάρδας και κρέμα πατάτας.

Rib-eye μόσχου

Δεντρολίβανο και ανθό αλατιού.

Κοτοπουλάκι φιλέτο σχάρας

Λαχανικά και πουρέ πατάτας.

Μακαρονάδα

Φρέσκια ντοματα, βασιλικό.

Χοιρινό σουβλάκι

Τσακιστές πατάτες και τζατζίκι.

Ριζότο θαλασσινών

Από φρέσκα ψάρια του τόπου μας.

Ριζότο λαχανικών

Λάδι τρούφας, βασιλικός.

Ψάρια ημέρας

Φρέσκια ψάρια ημέρας από τον τόπο μας.

Ψάρια ημέρας

Φρέσκα ψάρια ημέρας από τον τόπο μας.

Τυροκροκέτες

Με κρούστα μπαχαρικών και μαρμελάδα φρούτων.

Μαστέλο στην σχάρα

Παστέλι και φύλλα ρόκας.

Μπουγιουρντί Γερακινής

Τοπική συνταγή με παραδοσικά τυριά, μαντζουράνα.

Τυροζούλι Κρήτης

Λευκό βαλσάμικο, πορτοκάλι – λεμόνι.

Φέτα Χαλκιδικής

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ρίγανη.

Μανούρα Σύφνου

Παλαιωμένη σε μούστο.

Ταλαγάνι στην σχάρα

Με γλυκιά μους ντομάτας.

Κρασί «Ιθάκη»

Η Ιθάκη σας προτείνει να απολαύσετε τα ιδιαίτερα πιάτα της, συνοδεία με το δικό της ξεχωριστό κράσι «Ιθάκη». Ποικιλία Ροδίτης και Sauvignon Blanc.
ithaki wine

To menu επιμελείται ο Chef Νίκος Λιογγάρης

Στο εστιατόριο μας χρησιμοποιούμε τοπικά προϊόντα από παραγωγούς της Χαλκιδικής.

Τυριά, λάδι , κρασί, οπωροκηπευτικά, ψάρια, ελιές και αλάτι Μεσολογγίου.