Κοντοσούβλι Κοτόπουλου με Πίτες χωρίς Γλουτένη

ΥΛΙΚΑ:
Για τις πίτες:
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη (κοσκινισμένο) Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 4 κ.γ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 250 γρ. χλιαρό νερό
  • 10 κλωναράκια θυμάρι
Για το κοτόπουλο:
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο φιλεταρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 10 ξύλινα καλαμάκια
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι λευκό σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
Για γαρνιτούρα:
  • 5 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. κρεμμύδια κονφί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τις πίτες:
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό και τα αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσουν.
Ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι χωρίς γλουτένη και τους ανθούς από το θυμάρι.
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες και τις αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Σε ένα αλευρωμένο πιάτο, ανοίγουμε τις ζύμες με τα δάχτυλα σε σχήμα πίτας.
Τηγανίζουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
Για το κοτόπουλο:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για να ετοιμάσουμε τη μαρινάδα. Αλείφουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου στα ξύλινα καλαμάκια και ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Για τη γαρνιτούρα:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Συνοδεύουμε με λαχανικά της αρεσκείας μας (ντομάτα, μαρούλι, κτλ).
Κόβουμε τα κρεμμύδια κονφί στη μέση και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 140 βαθμούς με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 1 ώρα και έπειτα 10 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε τις φλούδες και χτυπάμε στο μούλτι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να λιώσουν. Διατηρούμε τη γαρνιτούρα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη.